סדנת היכרות עם עקרונות ה-CBT בשילוב מיינדפולנס למטפלות.ים | אונליין
כלים מגישת המיינדפולנס וה- CBT
מנחה: סנדיה בר-קמה
תאריך: 3.9.20
עלות: 50 ש"ח
חדר הטיפולים מלא בשאלות לא פתורות:
איך לעזור למטופל'ת להפיג חרדות?
איך לגרום למטופל'ת להביא יותר חמלה לעצמי ולקשיים שהיא עובר'ת?
מה לעשות עם המחשבות האובססיביות שלא נותנות למטופל'ת לישון בלילה…
איך להתמודד עם הדפוסים האישיים שלי, שמופיעים בחדר הטיפולים: להדחיק אותם? לתת להם ביטוי? איך נכון ומועיל להיות איתם?
בסדרת המפגשים המקוונים נתייחס לשאלות אלו ועוד.
הסדרה מיועדת למטפלים.ות מכל הגישות
התרפיה הבודהיסטית והמיינדפולנס מקבלים בימינו מקום של כבוד בתרפיות המודרניות, שמאמצות את הגישה שאומרת שמצוקה רגשית נובעת בבסיסה מהקושי שלנו להיות בנוכחות בחוויה שלנו בהווה ולהיות עמה במגע רגשי.
העקרונות והכלים מהגישה הבודהיסטית יכולים לעזור לנו להביא ריפוי עמוק למטופלות'ים שלנו – ולעצמנו.
בבסיסה של הגישה הבודהיסטית עומדת המחויבות להפגת הסבל, הכרת והתרת מבני תודעה המייצרים סבל, ופגישה עמוקה עם האפשרות לחופש ושמחה בחיינו.
כל מפגש יכלול חלק תיאורטי-דידקטי וחלק תרגולי-מעשי. השיעורים יכללו הרצאות פרונטליות בשילוב עם תרגילים חווייתיים והתנסויות כדי לאפשר למשתתפות/ים ללמוד בצורה חווייתית, להפנים וליישם את הכלים הנלמדים בעבודתם/ן הטיפולית.
פירוט הנושאים בהם יעסקו המפגשים:
28.10.21 – "וירחב בך השקט כאור בשולי הענן": הַמְשָׂגָה של המיינדפולנס בהקשר של המרחב הטיפולי
כל גישות התרפיה המודרניות משתמשות במיינדפולנס ככלי טיפולי מרכזי, אבל מהו בדיוק מיינדפולנס, מאיפה הוא בא, לשם מה הוא טוב ואיך בכלל עושים אותו? מיינדפולנס בטיפול מתמקד באופן בו המטופל'ת תופסת את המציאות, וכיצד מחשבותיה והתנהגותה משפיעים על חיי הרגש שלה ועל הרווחה הפנימית.
25.11.21 – "גשר צר מאוד": הפגת חרדות
בימינו, יותר ויותר מטופלות'ים מגיעות אלינו עם מצוקות שקשורות לפחדים, חרדות ודאגות אובססיביות. איך אפשר להקל, ואיך אפשר לתת למטופלות'ים כלים מעשיים שיעזרו להתגבר על בעיית החרדה המרכזית? לשם כך עלינו קודם כל להבין מהי בעיית החרדה המרכזית, ואיך לתת לה מענה הולם.
המגיפה הגדולה של המאה שלנו היא לא קורונה אלא הלקאה עצמית ושיפוט עצמי אובססיביים.
פרופ' גולן שחר, מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, טוען שהשיפוט העצמי הוא "וירוס רעיל ואלים, המסוגל לחלחל עמוק אל תוך נפשנו
ולהשאיר אותנו פצועים וחסרי יכולת להתמודד עם שגרת החיים".
כיצד נוכל לעזור למטופלות'ים שלנו להתייחס לעצמן'ם עם יותר קבלה, הבנה, סלחנות וחמלה? בכך יעסוק המפגש השלישי בסדרת בודהיזם בחדר הטיפולים.
במפגש נלמד
מהי חמלה ומה ההבדל בינה לרחמים?
מהם שלושת המרכיבים של חמלה עצמית?
מה אמר הבודהה על חמלה עצמית?
מה הסכנה הגדולה בחמלה עצמית?
מה הדבר הכי מפתיע לגבי חמלה עצמית?
10 דברים שאפשר לעשות כדי לפתח חמלה עצמית
13.1.22 – "הקול בראש": התמודדות עם מחשבות מלחיצות ואובססיביות
"אנשים אינם נלחצים מהמצב אלא ממה שהם חושבים עליו", אמר הפילוסוף היווני אפיקטטוס. למחשבות שמתרוצצות לנו בראש יש השפעה עצומה על חיינו. כל כך הרבה מהסבל של המטופלות'ים נובע ממחשבות אובססיביות שמתפרעות ללא שליטה. איך לעזור למטופלות'ים להתמודד עם מחשבות טורדניות אלו? איך לרתום את המפגש עם עולם המחשבות למטרת השתחררות מעריצות המחשבה?
14.4.22 – "כשזה עמוק עוצר כל העולם": אמונות עמוקות ולא-מודעות – של המטפלת ושל המטופלת
אמונות עמוקות וקדומות מנהלות את חיינו וחיי המטופלות'ים שלנו. איך נוצרו אמונות עמוקות וקדומות אלו, איך הן גורמות לנו להתנהג, לדבר ולחשוב באופנים שגורמים לנו סבל, ואיך אפשר לזהות אותן, לשנות אותן ולהיות בחופש מהן. מי כתב את 'ספר ההפעלה' של חיינו ומה בינו לבין היפנוזה, ותרגיל מעשי שמאפשר לנו לזהות את אמונות שמתחת לפני השטח.
רוב הזמן בקליניקה אנחנו בעמדת הקשבה. האם זה קל לנו? מאתגר אותנו? האם אנחנו יודעות להקשיב? נלמד ונתרגל מהי הקשבה אמפתית ואיך לפתח אותה, ואילו אלמנטים צריכים להיות נוכחים ואילו צריכים להיות נעדרים כדי שתתרחש הקשבה אמיתית.
"המכמורת קיימת עבור הדג. משתפסת את הדג, אתה יכול לשכוח את המכמורת. המלכודת קיימת עבור הארנבת. משתפסת את הארנבת, אתה יכול לשכוח את המלכודת. מילים קיימות עבור המשמעות, משתפסת את המשמעות, אתה יכול לשכוח את המילים. מי ייתנני אדם ששכח את המילים כדי שאוכל להחליף איתו מילה!" צ'ואנג-טסה
9.6.22 – "אז מה נעשה עם הכעס הזה": כעס ותסכול? לא בבית ספרנו
חלק מהמטופלות'ים שלנו מתקשות להרגיש ולהביע כעס, אחרות מכורות לו ומגיבות בכעס בצורה אוטומטית כדפוס הרגלי לא מיטיב. מהו כעס? על מה הוא יושב? למה הוא מופיע? ומה לעשות איתו ואיך להתמודד איתו? נלמד איך לא להימנע מכעס ותסכול, לא להתנגד להם או להתכחש להם – אבל גם לא 'ללכת לאיבוד' בתוכם, אלא להכיר אותם כשהם מנותקים מהסיפור, מהאשמות ומהצדקות, ונבין מהי המתנה הייחודית שהם מביאים.
הסדרה הסתיימה
לפרטים נוספים ולהרשמה – צרו עימנו קשר:
03-5495149 – גם בוואטסאפ
mindbody@mindbody.co.il
או השאירו פרטים בעמוד זה
מורה לדהרמה, ללימוד ותרגול בודהיזם ומדיטציית ויפאסנה, מתרגלת ומלמדת מזה 25 שנים, מורה בעמותת ‘תובנה’, ב’מרכז לרפואת גוף-נפש’ ובמסגרות נוספות, בארץ ובהודו, בריטריטים, בסדנאות ובקבוצות. למדה פסיכולוגיה בודהיסטית, CBT-תרפיה קוגניטיבית-התנהגותית, סכמה תרפיה, גשטאלט ותקשורת מקרבת.
חייתה 7 שנים חיי פרישות ותרגול באשרם ליוגה ומדיטציה בארצות הברית. משתמשת בכלים מהמסורת והתרגול הבודהיסטי ומהמסורת של האי-שניות (נון-דואל).
מנחה סדנאות, קורסים וקבוצות.
מאמינה שבכולנו טמונה היכולת לאהוב, לחמול, להיות נדיבים ולהתעורר.
האתר של סנדיה בר-קמה
יוטיוב – סנדיה (רקפת) בר-קמה התעוררות בחיי היומיום
כלים מגישת המיינדפולנס וה- CBT
מנחה: סנדיה בר-קמה
תאריך: 3.9.20
עלות: 50 ש"ח
ניכנס לנעליו של הבודהה ונצעד בתחנות מרכזיות בדרכו כדי למצוא בסיפורו השראה לחיות את החיים עם קצת יותר חופש, רגיעה ושקט בתוך (ולמרות) הנסיבות.
מנחה: סנדיה בר קמה | מועד נוסף יפורסם
מה יחסינו אל המוות – של עצמנו ושל היקרים לנו וכיצד מפגש עם הנושא יכול לשפר את חיינו?
המפגש ישלב לימוד, מדיטציה מונחית ותרגול משותף.
*** הסדנה התמלאה.
מנחה: סנדיה בר קמה | תאריך: 02/08/2019
הקורס מעניק כלים יישומיים מתוך התרפיה המערבית המודרנית והמיינדפולנס, בשביל לדעת איך להתמודד עם מגוון של בעיות ואתגרים שמופיעים בקליניקה בטיפול הזוגי.
קורס אונליין לא.נשי טיפול
מוזמניםות להתעדכן כאן על פתיחת ההרשמה למחזור הבא בשנה"ל התשפ"ד